Ви тут:

Власниця магазину одягу із Сєвєродонецька відновила бізнес та підтримує економіку країни

26-02-2024
Категорія: 

]]>Сєвєродончанка Стелла разом із чоловіком Олександром до повномасштабного вторгнення мали офлайн-магазин жіночого молодіжного одягу. Протягом семи років вони розвивали свій бізнес, мали широкий асортимент жіночого одягу та постійних клієнток. Однак 24 лютого 2022 року повністю перевернуло життя і підприємцям довелося починати свою справу з нуля.]]>

]]>Свою історію пані Стелла розповіла кореспондентці ]]>]]>ТРИБУН]]>]]>.]]>

До повномасштабної війни подружжя з Сєвєродонецька мало магазин жіночого молодіжного одягу “SaStell”, який був розташований на нульовому поверсі в ЦУМі. Над розвитком своєї справи вони працювали більше семи років.

Підприємиця згадує, що всі клієнтки, які приходили в магазин, з назви одразу розуміли, що власників звати Стелла та Саша.

Власники магазину “SaStell” в Сєвєродонецьку, Олександр та Стелла

Власники магазину “SaStell” в Сєвєродонецьку Олександр та Стелла

“У рідному місті в нас була велика кількість постійних клієнток, також з’являлися й нові. З кожною дівчиною ми мали особливі стосунки та індивідуальний підхід. Наше ставлення  було пронизане турботою до клієнток та любов’ю до своєї роботи”, – розповіла сєвєродончанка.

Підприємці співпрацювали з перевіреними виробниками одягу з Туреччини, Італії, Китаю та кращими українськими постачальниками. Цінова категорія відповідала середньому сегменту.

До нас йшли, нас багато хто знав і любив за те, як ми всіх зустрічаємо та відносимося до кожної клієнтки.

З початку 2022 року, як зазначає пані Стелла, вони з чоловіком мали багато робочих планів, бо попереду чекав весняний сезон. Але в них точно не входило взяти одну валізу з найнеобхіднішими речами та тікати з рідного міста, залишивши свою домівку та роботу так надовго. 

На початку  березня подружжя виїхало із Сєвєродонецька, однак лише з думками про якнайскоріше повернення. 

“Ми так і не повернулися. Нагоди поїхати в рідний Сєвєродонецьк більше не мали. Тоді ми прийняли тверде рішення, що до перемоги ми залишаємося тільки в Україні й нікуди не їдемо”, – поділилася сєвєродончанка.

Наразі Стелла та Олександр проживають у Кіровоградській області. За словами жінки, коли виїхали, спочатку не розуміли, як бути та що робити далі. Просто чекали, що ось-ось війна закінчиться й вони повернуться додому. При цьому залишалися на зв’язку зі своїми клієнтками через Instagram, підтримували їх та постійно публікували на своїй сторінці якусь корисну інформацію. Але продажі були на паузі. Вивезти товар та обладнання не було можливості, тож все  залишилося там.

Власники магазину “SaStell” в Сєвєродонецьку, Олександр та Стелла

Власники магазину “SaStell” в Сєвєродонецьку Олександр та Стелла

У квітні 2022 року підприємці вирішили, що спробують працювати онлайн. 

“У Сєвєродонецьку ми працювали тільки на живого клієнта і не дуже займалися соціальними мережами. Ми лише публікували новинки на сторінці в Instagram, але не ставили його в пріоритет. Тому перший рік без знань про ведення соцмереж працювалося складно”, – зазначила пані Стелла.

Вона також додала, що згодом прийшло розуміння: таких, як вона, що поїхали з дому з однією валізою речей, дуже багато. Жінці почали писати постійні клієнтки та питати, чи не відновили вони свою діяльність та чи не зможуть вони їх одягнути.

Дівчата звикли до того, що в нашому магазині якість завжди перевершувала ціну. За невелику суму вони купували речі гарної якості, які довго носилися та тішили душу.

Попри  те, що в країні війна, людям все одно необхідно було купувати одяг, бо вони залишилися без нічого. Тому підприємці вирішили відновити діяльність, але працювати без націнки. 

“Нас тішило те, що хоча б таким чином ми можемо приносити користь. Перший час ми просто продавали речі за оптовими цінами. Всі наші підписниці були із Сєвєродонецька, тому ми дуже хотіли їх підтримати та допомогти. У такому режимі ми працювали майже рік”, – розповіла жінка.

Згодом Стелла  почала навчатися та покращила свої знання з СММ та ведення бізнесу в онлайн-режимі. Навчалася вона на безкоштовних українських освітніх платформах, а тепер самостійно веде сторінку в Instagram: займається контентом, розкруткою, таргетом, опрацьовує замовлення, тощо. 

У результаті їм вдалося збільшити свою авдиторію. І наразі їхніми клієнтками є не лише сєвєродончанки, а й дівчата з інших регіонів України. 

“Зараз ми працюємо з невеликою націнкою. Ставимо акцент на тому, що з нами, як і раніше, вигідно. Водночас якість залишається на високому рівні. Цінник у нас нижчий за ринковий. Наприклад, у інших магазинах турецькі джинси коштують зараз щонайменше 1300-1500 грн, у нас же – 995-1095 грн”, – наголосила пані Стелла.

Онлайн-магазин жіночого одягу “SaStell”

Онлайн-магазин жіночого одягу “SaStell”

“Працюємо для наших дівчат. Нас відмічають в Instagram, розповідають про наш онлайн-магазин. Збільшується авдиторія та кількість замовлень. Таким чином ми продовжуємо тримати економічний фронт нашої країни. Дівчата-сєвєродончанки кажуть, що онлайн – це, звісно, прикольно, цікаво, дуже зручно, але вони, як і ми, все ж таки мріють потрапити до нашого магазину в рідному Сєвєродонецьку. З кожною клієнткою ми зберігаємо та плекаємо цю мрію. Щиро віримо в перемогу, в світле майбутнє в нашій розвиненій та сучасній Україні!”, – додала підприємиця з Луганщина Стелла.

 

Джерело: ТРИБУН - ]]>https://tribun.com.ua/uk/109099-vlasnitsja-magazinu-odjagu-iz-severodone...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет