Ви тут:

У вересні на виплати для ВПО вже спрямовано понад 5,8 млрд грн

18-09-2023
Категорія: 

Міністерство соціальної політики України ]]>повідомляє]]>: Наразі в Україні зареєстровано майже 5 млн громадян, які змушені були покинути своє місце проживання внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, тобто стали внутрішньо переміщеними особами. Одним з інструментів їхньої підтримки від держави є допомога на проживання для ВПО.

У вересні ]]>у першому виплатному періоді]]> майже 2,5 млн внутрішньо переміщених осіб вже отримали на свої рахунки допомогу на проживання у розмірі 3 тис. грн (для осіб з інвалідністю та дітей) та 2 тис. грн (для інших осіб).

Загалом 5,8 млрд грн вже було спрямовано на ці виплати.

Частина ВПО (інформацію про яких ще не подали місцеві органи влади) отримають допомогу у другому виплатному періоді, 28 вересня.

Зверніть увагу! Якщо за результатами верифікації, що здійснюється відповідно до ]]>постанови КМУ № 709]]>, ВПО було припинено виплату, орган соціального захисту має повідомити конкретну причину для її скасування. Якщо ВПО не згоден із результатами верифікації, вона маєте право звернутися до органу соцзахисту населення і поновити виплати, надавши підтверджуючі документи.

Детальніше про верифікацію виплат на проживання для ВПО можна прочитати за ]]>посиланням]]>.

 

За інформацією: ]]>Міністерство соціальної політики України]]> - ]]>https://www.msp.gov.ua/news/23066.html]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет