Ви тут:

Олександр Стрюк взяв участь в урочистостях з нагоди 5-ї річниці створення 111-ї окремої бригади територіальної оборони

30-06-2023
Категорія: 

Сьогодні, 30 червня, начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк взяв участь в урочистостях з нагоди 5-ї річниці створення 111-ї окремої бригади територіальної оборони - формування Сил територіальної оборони України, яка перебуває у складі Регіонального управління «Схід» Сил ТрО.

Олександр Стрюк привітав командування та особовий склад бригади з 5-ю річницею створення, а також вручив грамоти від  Сєвєродонецької міської військової адміністрації. 

Бригада територіальної оборони бойове злагодження та бригадні навчання розпочала у 2018 році. Перше таке навчання в Луганській області було проведено з 11 по 15 червня в Старобільську. а 15–19 грудня 2018 року в Луганській області пройшли п'ятиденні збори резервістів бригади територіальної оборони. Згідно мобілізаційного розпорядження на навчальні збори залучили 322 військовозобов'язаних, із яких 52 офіцери запасу.

В середині березня 2019 року на Луганщині провели командно-штабні навчання з управлінням 111-ї окремої бригади ТрО та управліннями окремих батальйонів ТрО Луганського обласного військового комісаріату. 

13 травня 2019 року відбулися командно-штабні навчання з управліннями бригади та окремих батальйонів територіальної оборони Луганської області.

Особовий склад бригади приймає безпосередню участь в обороні територій Луганської та Донецької областей з 24 лютого 2022 року.

За цей час її військовослужбовці обороняли міста та селища: Рубіжне, Воєводівка, Привілля, Золоте, Гірське, Новотошківське, Тошківка, Білогорівка, Шипилівка, Врубівка, Верхньокам’янське, Миколаївка, Лиман, Кремінна, Устинівка, Дружба, Володимирівка.

27 серпня, за заслуги на полі бою, Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний вручив бойовий прапор 111-й окремій бригаді територіальної оборони. Згідно статуту, бойовий прапор є символом честі, доблесті та слави військової частини. Це почесний знак, що визначає особливості її бойового призначення, історії, заслуг і свідчить про належність військової частини до Збройних Сил України. Від імені бригади прапор отримав її командир - полковник Вячеслав Суханов, який керує бригадою з січня 2021 року. За бойові заслуги Вячеслав Суханов нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)