Ви тут:

ВОРОГ ХОЧЕ НАС ЗЛАМАТИ, АЛЕ НАЦІЯ ДОБРОВОЛЬЦІВ - НЕПЕРЕМОЖНА: Сьогодні День українського добровольця

14-03-2023
Категорія: 

"Відданість. Рішучість. І щире прагнення захищати Батьківщину. Щодня. Щосекунди. Українці демонструють всьому світу, що означає - бути добровольцем. Насамперед, у героїчних боях на передовій. У цілодобовій волонтерській праці. Допомогою в тилу. За покликом серця, заради перемоги. Ворог хоче нас зламати, але нація добровольців - непереможна. Сьогодні всі ми, як ніколи, згуртовані і боремося за свою незалежність. З Днем українського добровольця!", - звернувся до українців Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

День українського добровольця встановлений Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Саме у цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Добровольці є гордістю нашого українського народу.

І зараз, під час масштабного збройного вторгнення рашистів до нашої країни, добровольці, разом із регулярною армією мужньо протистоять ворогу.

Дякуємо і шануємо добровольців, які стали на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України!





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)