Ви тут:

Героїв пам’ятаємо імена - Сєвєродонецькі учні Олексій Марченко та Тетяна Ісакова стали переможцями обласного конкурсу

17-10-2022
Категорія: 

За підсумками  щорічного обласного конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена»  серед дітей та молоді Луганської області (наказ Департаменту освіти і науки Луганської  обласної державної адміністрації від 12.10.2022 №74) І місце здобув  учень 10 класу Ліцею «КОЛЕГІУМ» Олексій Марченко.На ІІІ місці - Тетяна Ісакова, вихованка гуртка Сєвєродонецького міського Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, за роботу «Героїв імена пам’ятаємо» (керівник Сергій Бондар).             

У рамках Конкурсу пошуково-дослідницька робота була спрямована на збір матеріалів про захисників України, героїв-земляків, мешканців Луганської області, волонтерів.

У своїй роботі «Наш учитель – боєць територіальної оборони» (керівник, Ольга Шестопалова) Олексій  досліджував життєвий шлях учителя Сергія Леонідовича Марченка. Педагога з великої літери, захисника, патріота.  Під час підготовки проведено численні інтерв’ю з різними респондентами: учнями, колегами,  особисто з С.Л. Марченком, його рідними.

І як стверджує  Олексій у своїй роботі: «Герой – це особа, яка проявляє найвищу силу мужності й рішучості, яка сміливо діє та дбає про майбутнє простого народу. Героїзм заслуговує пошани, пам’яті й наслідування».    

Об’єктом дослідження Тетяни Ісакової став життєвий шлях одного з мешканців Сєвєродонецька, командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» ГУНП в Луганській області, полковника поліції, Героя України (посмертно) Губанова Сергія Леонідовича.

«Сергій Леонідович був відважною людиною з великим і добрим серцем. Його всі запам’ятали як щирого патріота, який любив та захищав свою Батьківщину незважаючи ні на що» - зазначає в своїй роботі Тетяна.

Матеріали  робіт запропоновано для використання в рамках національно - патріотичного виховання учнів. 

Героїв пам’ятаємо імена!

 

]]>Управління освіти Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації ]]>





Рейтинг: 
5
Средняя: 5 (3 оценок)