Ви тут:

«Завжди пам’ятаємо!»: у Сєвєродонецьку вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15-02-2022
Категорія: 

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку воїни-інтернаціоналісти, керівництво області та міста, духовенство та громадськість зібралися біля Пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, який розташований на території Свято-Христо-Різдвяного кафедрального собору.

Захід розпочався панахидою за загиблими воїнами.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов зазначив: «Шановні ветерани, шановні присутні! Сьогодні держава відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 33-тю річницю виводу радянських військ з території республіки Афганістан. Саме в цей день останній солдат перетнув афгансько-радянський кордон. І в цей день увійшов у нашу новітню історію як День вшанування пам’яті інтернаціоналістів, які загинули і вшанування вас - учасників бойових дій на території інших держав. Сьогодні тут  зібралися ті, кого об’єднав інтернаціональний обов’язок та усі ті, хто пам’ятає про ті події. Афганістан ще у ті роки показав, що війна – це жах і катастрофа, яка забирає найцінніше, що є у людини – її життя. Десятки тисяч наших земляків прийняли участь у тій війні. Тисячі загинули. Тисячі ваших побратимів померли у молодому віці від ран або стали інвалідами. Сьогодні ми схиляємо голови в пам’ять за загиблими і шануємо тих, хто з честю і гідністю виконав свій військовий обов’язок. Я бажаю вам, вашим сім’ям здоров’я, благополуччя, миру і спокою!»

Керівник Сєвєродонецькій міській військово-цивільний адміністрації Олександр Стрюк наголосив: «В цей день традиційно ми вшановуємо пам’ять наших воїнів, які брали участь у бойових діях на території інших держав. Вони захищали мир, спокій, честь і гідність нашої країни, підтримували закон і порядок. Вони гідно виконали свій інтернаціональний обов’язок. На тлі сьогоднішніх подій ваш досвід, ваші вміння, ваші життєві принципи дуже необхідні нашій державі, нашому молодому поколінню. І за те, що ви їх передаєте – велика вам шана і подяка! Зі святом вас та з Днем вшанування!»

Привітав побратимів і голова Сєвєродонецької міської ради воїнів – інтернаціоналістів Української спілки ветерані Афганістану Сергій Сізов.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам та гранітної плити з прізвищами загиблих в Республіці Афганістан.  

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)