Ви тут:

В Сєвєродонецьку обговорюють створення «Шкільного парламенту»

19-02-2020
Категорія: 

19 лютого в конференц-залі відділу освіти міської ради в.о. міського голови Вячеслав Ткачук зустрівся з лідерами учнівського самоврядування та представниками педагогічних колективів по обговоренню ідеї створення при Сєвєродонецькій міській раді дорадчого органу «Шкільний парламент».

Слід зазначити, що зацікавленість у такому консультативно-дорадчому органі при Сєвєродонецькій міській раді учнівська молодь виявила після створення при виконавчому комітеті міськради Молодіжного парламенту, який активно, швидко, і що головне - вдало вирішує різні молодіжні і не тільки питання. Це і розвиток спорту, і благоустрій міста, і питання громадського бюджету, і багато інших важливих речей.

«Я радий бачити тут кращих із кращих. Багатьох із вас я бачив на різних загальноміських заходах і вже особисто познайомився. Це важливо і правильно, що ви проявили таку ініціативу. Ми, дорослі, у вирішенні повсякденних проблем не завжди можемо побачити те, що ви б хотіли. Це, наприклад, як ваші однолітки захотіли реалізувати ідею створення у Сєвєродонецьку скейт-парку, а тепер вдало її вирішують завдяки міжнародним партнерам та міській владі. Я знаю, що у вас є цікаві, важливі і корисні інші ідеї, які ви тепер хочете реалізувати через «Шкільний парламент». Що ж, ви - майбутнє нашого славного міста Сєвєродонецька та нашої держави – України, тому ми радо підтримаємо вас і допоможемо», - сказав Вячеслав Ткачук.

Учасники заходу обговорили розроблене Положення про Дитячу дорадчу раду «Шкільний парламент» при Сєвєродонецькій міській раді. Як зазначили учасники заходу, головна його мета - спрямувати зусилля лідерів учнівського самоврядування з усіх загальноосвітніх навчальних закладів Сєвєродонецької територіальної громади на вирішення проблем учнівської молоді міста, самовизначення підлітків, підготовки їх до самостійного життя, можливості проявити активну життєву позицію.

Планується, що обговорення Положення закінчиться упродовж цього тижня в школах, а потім остаточно буде розглянуте на черговому засіданні.

 





Рейтинг: 
5
Средняя: 5 (2 оценок)