Ви тут:

Наша надія – мир на Донбасі

27-10-2017
Категорія: 

22 жовтня у Сєвєродонецьку пройшов міський відкритий конкурс-фестиваль «Наша надія – мир на Донбасі». 
У ньому брали участь мешканці з нашого та сусідніх міст і населених пунктів: Борівського, Сиротиного, Лисичанська, Новодружеська, Привілля. Виступали артисти в двох напрямах: вокал та хореографія. Вимоги до них були досить суворі. Крім майстерності, технічного рівня, емоційності виконання, оцінювався сценічний образ, акторське мистецтво, актуальність та трактовка твору, сценічна культура учасника. Кожний номер переглядало компетентне журі у складі методиста вищої категорії КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф’єва» Наталії Пасічник, завідувачки навчально-методичним кабінетом, викладача і концертмейстера першої категорії цього закладу Ольги Міхалєвої, начальника відділу культури Сєвєродонецької міської ради Кристини Бойкової, головного балетмейстера ансамблю пісні та танцю «Радани» Луганської обласної філармонії Юлії Рязанцевої, директора КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча музична школа №2» Геннадія Метьолкіна. Перед початком заходу вони привітали учасників, побажали їм гарних виступів та порадили не хвилюватися. «Вітаю вас із сьогоднішнім святом. Бажаю творчого натхнення. Ваша творчість – головний подарунок, який ви сьогодні несете нашому місту та всій Україні в цілому», – звернулася до присутніх під час відкриття заходу начальник відділу культури Сєвєродонецької міськ­ради Кристина Бойкова.

Артисти добре підготувалися, виступали яскраво та енергійно: як кажуть, викладалися на сцені міського Палацу культури на повну силу. Серед них і Анастасія Рубан – десятикласниця з СЗШ №6, вихованка КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча музична школа №2». Дівчина каже, що вже шість років займається вокалом. За цей час досягла певних висот: не раз посідала призові місця на конкурсах, має грамоти, дипломи, похвальні листи. Цього разу юна вокалістка вирішила виконати українську пісню «Чорнобривці». «В пісні розповідається про найдорожчу людину для кожного – про матір. Композиція дуже душевна», – пояснює свій вибір Настя.

Номери виступаючих були переважно патріотичної тематики. Конкурсанти співали про Україну, виконували національні танці.
За висновками журі володарями гран-прі у своїх вікових категоріях у номінації «Хореографія» стали самодіяльні колективи Сєвєродонецького міського Палацу культури – народний ансамбль бального танцю «Еврика» (керівник Сергій Кулаков) та хореографічний колектив «Зоряни» (керівник Руслана Гайда), а також хореографічний колектив «ГРАН-ПРІ» (керівник Світлана Росадкіна) Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості. Кращими виконавцями у номінації «Вокал» стали солістка Лисичанського Палацу культури ім. В. Сосюри Лоліта Глотова та вокальний дует народного хору «Козачі наспіви» Сєвєродонецького міського Палацу культури Руслан Пржегарлинський і Тетяна Сергієва.
Переможці отримали грамоти та цінні подарунки.

Владислав СТАРИЦЬКИЙ





Рейтинг: 
Голосов пока нет