Ви тут:

До уваги розпорядників державних коштів  та учасників публічних закупівель!

Категорія: 
15-05-2017

Центр Державних Замовлень - навчально-консультаційний центр у сфері публічних закупівель, що надає розпорядникам державних коштів та учасникам торгів юридичні послуги з питань організації та здійснення публічних закупівель, проводить курси навчання, організовує семінари, тренінги та конференції.

Центр Державних Замовлень є членом Асоціації учасників ринку державних закупівель та займає провідне місце серед навчальних закладів, рекомендованих Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, які надають послуги на ринку публічних закупівель.

Відповідно статті 11 Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-УІІІ від 25.12.2015 року (далі - Закон): «Голова, секретар та інші члени тендерного комітету, уповноважені особи можуть пройти навчання з питань організації та здійснення закупівель».

Враховуючи останні новації Закону та особливості роботи з майданчиками, з метою недопущення порушень в сфері публічних закупівель, Центр Державних Замовлень запрошує членів тендерного комітету пройти навчання та підвищення кваліфікації з питань організації та здійснення закупівель, відповідно до навчальної програми, розробленої згідно Наказу №2017 від 02.12.2016 року Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

Курси навчання та підвищення кваліфікації найближчим часом відбудуться:

•  в місті Львові 15-16 травня 2017року

 •  в місті Києві 25-26 травня 2017року

•  в місті Сєвєродонецьк 29-30 травня 2017року

Вартість навчання становить 1300 грн., підвищення кваліфікації 900 грн. (можливе проходження навчання з відстрочкою платежу до кінця року).

Зазначені курси проходять за участю провідних сертифікованих фахівців з питань публічних закупівель.

Після проходження навчання та підвищення кваліфікації, слухачі отримують сертифікати та методичні матеріали з усіма оновленими нормативно-правовими документами та роз'ясненнями.

Після проходження курсів слухачам надається безкоштовна консультаційна підтримка спеціалістами Центру Державних Замовлень:

- консультації з питань публічних закупівель, попередній аналіз та роз'яснення ключових моментів підготовки та участі в запланованій процедурі закупівлі.

Можливе проходження курсів за дистанційною формою.

Курси навчання та підвищення кваліфікації у сфері публічних закупівель «Публічні закупівлі в Україні»

29-30 травня 2017 року в м. Сєвєродонецьку.

Місце проведення семінару:

 м. Сєвєродонецьку

за інформацією звертатися до відділу з питань організації навчання за тел. (044)272-33-50, 272-50-23)

29 травня 2017 року

09.15 год. - 09.45 год. здійснюється реєстрація учасників. 09.45 год. - 13.00 год.

1. Державна політика у сфері закупівель. Система функціонування закупівель в Україні. (Розгляд Закону України «Про публічні закупівлі» (далі-Закон) з коментарями);

2. Повноваження та функції тендерного комітету (Практичний розгляд основних питань функціонування комітету: як розподіляються повноваження, як складається поіменний протокол засідання комітету, ЕЦП - на кого оформити і як, приклади підпису документів ЕЦП);

3. Порядок та основні умови планування тендерних закупівель (Алгоритм дій замовника при визначенні предмета закупівлі з урахуванням змін, при складанні та оприлюдненні річного плану, змін до нього та додатку, приклад оприлюднення плану та додатку на веб-порталі Уповноваженого органу через майданчик.).

4. Оприлюднення інформації про закупівлю (Алгоритм дій замовника при оприлюдненні інформацій про закупівлю відповідно до ст. 10 Закону);

13.00 год. - 14.00 год. обідня перерва

(забезпечується обід для учасників семінару) 14.00 год. - 18.00 год.

5. Порядок організації та проведення відкритих торгів (Практичний розгляд процедури проведення відкритих торгів за Законом : оголошення процедури; внесення змін в тендерну документацію; подання пропозицій учасниками; аукціон (оцінка); розгляд та відхилення тендерних пропозицій; рішення про намір укласти договір про закупівлю;-відміна процедури закупівлі; можливі етапи відміни процедури закупівлі; договір про закупівлю; звіт за процедурою; перегляд усіх документів сформованих за процедурою закупівлі.).

6. Підготовка тендерної документації (Розгляд всіх особливостей складання тендерної документації: складаємо тендерну документацію; формальні помилки; звернення за роз'ясненнями до тендерної документації; вносимо зміни і надаємо роз'яснення; санкції на товари російського походження; забезпечення пропозиції та договору (форма, умови надання; хто надає; умови повернення, ризики, які покриває забезпечення).

7. Кваліфікаційні критерії до учасників (практичне визначення кваліфікаційних вимог до учасників за статтями 16 та 17 Закону:- встановлення вимог статті 16 Закону; наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору; приклади формування вимоги щодо «аналогічності договорів»; встановлення вимог статті 17 Закону про держзакупівлі; вимоги, які регламентують положення статті 17 Закону.

8. Відкриті реєстри, практика застосування (перегляд відкритих реєстрів Мін 'юсту).

9. Розгляд та оцінка тендерних пропозицій (Алгоритм дій замовника при оцінці тендерних пропозицій: критерії та методика оцінки по новому Закону; нецінові критерії оцінки, як їх застосовувати;

10. Відповіді на питання учасників семінару, що стосуються формування документації, а також інші питання.

30 травня 2017 року

09.00 год. - 09.15 год. здійснюється реєстрація учасників.

 09.15 год. - 14.30 год.

11. Законодавство з регулювання допорогових закупівель (проведення допорогових електронних закупівель на практиці: чи потрібно затверджувати положення про тендерний комітет?; загальну концепцію роботи системи; порядок реєстрації на електронному майданчику; порядок створення закупівлі; порядок проведення аукціону та визначення переможця; порядок відміни закупівлі; терміни укладання договору; основні поради замовникам, щодо проведення допорогових торгів; основні поради учасникам, щодо участі в допорогових торгах; оскарження допорогових процедур, створення закупівлі: завантаження документів, запитання учасників і відповіді на них, редагування та скасування.).

12. Порядок та умови застосування переговорної процедури закупівлі (Практичний розгляд та створення переговорної процедури закупівлі, завантаження документів за Законом).

13. Умови застосування і проведення процедури конкурентного діалогу (Практичний розгляд процедури закупівлі конкурентного діалогу за Законом).

14. Особливості укладання договору про закупівлю. Істотні умови договору (Практичний розгляд усіх особливостей укладення договору про закупівлю та внесення змін до істотних умов договору: як діяти з договорами у зв’язку з постійним зростанням цін та зміною курсу валют?зміна істотних умов договору про закупівлі;продовження дії договору на 20 відсотків на початку наступного року; недійсність договору про закупівлю; інші питання стосовно укладення договору та внесення змін.

15. Закупівля за рамковими угодами (Особливості проведення рамкових угод за Законом).

16. Звітування за процедурами закупівлі:  (Особливості подання звітів про процедури закупівлі:   строки зберігання документів;   звіт про результати проведення процедури закупівлі; повідомлення про внесення змін до договору;   звіт про виконання договору; звіт про укладені договори;   звіт 1-торги; звітуємо на є-дата, модуль аналітики –bi.prozorro; пошуково-аналітична система - 007. org.ua.

17. Порядок оскарження процедур закупівлі (Практичний розгляд питання щодо оскарження дій замовника під час проведення торгів: види скарг в Антимонопольний комітет України, їх зміст та порядок подання; розмір плати за подання скарги до АМКУ; документальне підтвердження порушень замовника під час підготовки скарги; порядок та строки розгляду скарг Антимонопольним комітетом України, види рішень, виконання рішень Антимонопольного комітету України учасниками та замовником, оскарження рішень Антимонопольного комітету України, практичні поради учасникам під час розгляду скарг Антимонопольним комітетом України;   джерела розміщення інформації по скаргам;   можливість оскаржити рішення АМКУ до суду.;

18. Контроль за здійсненням закупівель та основні аспекти перевірок (Практичні аспекти щодо контролю за здійсненням закупівель та їх перевірок, функції та повноваження Держфінінспекції в сфері державних закупівель)

19. Відповідальність у сфері державних закупівель.

14.30 год. - 15.30 год. - завершальна дискусія;

15.30 год. - 16.15 год. - підсумковий контроль знань - залік, видача сертифікатів.





953