ЗВІТ Про результати періодичного відстеження результативності регуляторного акта «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку»

13-01-2023

13.01.2023

        

Відстежується  результативність регуляторного акту – рішення тридцятої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міської ради шостого скликання від 10.01.2012 № 1250 «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку».

Виконавець заходів з відстеження: відділ торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької міської ВЦА.

Цілі прийняття регуляторного акту: забезпечення виконання вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» та встановлення фіксованих ставок єдиного податку. Удосконалення спрощеної системи оподаткування з урахуванням змін у законодавстві. Збільшення надходжень до бюджету від сплати єдиного податку.

Строк виконання заходів з відстеження: протягом січня 2021- січня 2023.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: показники результативності даного регуляторного акту отримуються шляхом аналізу статичних даних Сєвєродонецької ДПС Головного управління ДПС у Луганській області (розмір надходжень коштів до місцевого бюджету, одержаних від сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями ;кількість СПД, які працювали на умовах сплати єдиного податку ).

 

На даний час належно здійснити відстеження результативності не має можливості із-за відсутності повної інформації .

 

 * Сєвєродонецька міська територіальна громада перебуває в тимчасовій окупації, відповідно до  Переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 10 листопада 2022 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2022 р.  № 45 3/37789;

 *ч. 10 статті 9 Закону України «Про правовий режим  воєнного стану» « у період дії воєнного стану на акти органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій та військових адміністрацій, а також їх посадових осіб не поширюються вимоги пункту 3 частини першої (у частині оприлюднення проектів актів), частини четвертої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання".