Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акту - Про затвердження Положення про організацію та проведення ярмаркової діяльності на території м. Сєвєродонецька

18-09-2020

ЗВІТ

повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 638 від 25.09.18р. «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської  ради № 424 від 26.06.18р. «Про затвердження Положення про організацію  та   проведення  ярмаркової    діяльності   на  території м. Сєвєродонецька»

                                                                                                                                  15.09.2020

            Відстежується результативність регуляторного акту-рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради «Про затвердження Положення про організацію та проведення ярмаркової діяльності на території м. Сєвєродонецька».

 

Виконавець заходів з відстеження: сектор торгівлі та з захисту прав споживачів Управління економічного розвитку ВЦА м. Сєвєродонецьк.

 

Цілі прийняття регуляторного акту:

  • визначення чітких вимог до провадження організації та проведення ярмаркових заходів на території міста;
  • забезпечення захисту прав споживачів та підприємців шляхом визначення функцій, повноважень, прав і обов’язків учасників ярмарків;
  • забезпечення населення міста в достатній кількості товарами місцевих товаровиробників та сільськогосподарською продукцією за цінами виробника;
  • подолання такого явища, як несанкціонована торгівля;
  • реалізацію державної політики в питаннях зміцнення законності ведення підприємницької діяльності, зокрема торгівельної діяльності і профілактики правопорушень в даній області.

 

Строк виконання заходів з відстеження: протягом з вересня 2019 по вересень 2020 рр.

 

Тип відстеження: повторне.

Методи одержання результатів відстеження: показники результативності даного регуляторного акту отримані шляхом аналізу статистичних даних отриманих від КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» (розпорядник ярмарку за адресою: район будинку по вулиці Маяковського, 28):

За 2019 рік:

  • кількість проведених ярмаркових заходів за період дії регуляторного акту - 41 захід;
  • кількість учасників, що взяли участь у ярмаркових заходах за період дії регуляторного акту – 7380 учасників;
  • кількість зареєстрованих скарг щодо виконання вимог регуляторного акту за період дії регуляторного акту – 0 скарг;
  • обсяг надходжень до бюджету від плати за участь в ярмаркових заходах за період дії регуляторного акту – 0 грн.00 коп.;
  • кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія регуляторного акту за період дії регуляторного акту – 4797 суб’єктів.

За 2020 рік:

У зв’язку з поширенням COVID-19 та встановленим карантином, з метою контролю дотримання чинного законодавства та обмежувань, пов’язаних з запобіганням поширенню на території м. Сєвєродонецька гострої респіраторної хвороби COVID-19 ярмаркова діяльність у місті Сєвєродонецьк зупинена.