ЗВІТ Про результати періодичного відстеження регуляторного акту «Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Сєвєродонецька»

11-07-2018

ЗВІТ

Про результати періодичного відстеження регуляторного акту «Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Сєвєродонецька».

10.07.2018р.

Відстежувалась результативність регуляторного акта – рішення п`ятнадцятої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради шостого скликання від 26.05.2011 № 532 «Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Сєвєродонецька».

Виконавець заходів з відстеження: відділ торгівлі та з захисту прав споживачів міської ради.

Цілі прийняття регуляторного акту: забезпечення виконання вимог Податкового кодексу України та удосконалення роботи ринків.

Строк виконання заходів з відстеження: протягом липня 2018 року.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: міською радою були направлені листи контролюючим органам міста про надання інформації щодо кількості порушень Правил торгівлі на ринках міста Сєвєродонецька.

На основі даної інформації, були отримані показники результативності вказаного регуляторного акту.:

  • за I півріччя 2015 року співробітниками Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області на ринках міста на 30 осіб було складено протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 159 КУпАП України (порушення правил торгівлі на ринках);
  • за I півріччя 2018 року співробітниками Сєвєродонецького відділу поліції ГУНП в Луганській області на ринках міста на 6 осіб було складено протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 159 КУпАП України (порушення правил торгівлі на ринках).

Кількість порушень правил торгівлі на ринках у I півріччі 2015 р. порівняно з I півріччям 2018 року зменшилася на 24 одиниці (20%). Значне зменшення кількості складених протоколів та відсутність перевірок іншимиконтролюючими органами пов’язана з дією мораторію на перевірки.

З затвердженням та введенням в дію рішення сесії Сєвєродонецької міської ради «Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Сєвєродонецька», визначені поняття та розмір торгового місця, права та обов’язки адміністрації ринків та продавців, особливості торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, визначений перелік заборонених до продажу на ринках товарів, згідно вимог чинного законодавства України.