Ви тут:

Сєвєродончанин Артур Пруглов отримав звання Героя України

28-03-2024
Категорія: 

25 березня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Захисник із Сєвєродонецька, капітан 18-ї Слов'янської бригади Національної гвардії України Артур Пруглов отримав звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (Указ президента України №173/2024).

Нагороду Артуру Пруглову вручив особисто президент Володимир Зеленський у Києві на урочистостях з нагоди 10-ї річниці створення Національної гвардії України.

Захисник України Артур Пруглов - сєвєродончанин. Після закінчення у місті школи №18 він однозначно знав, що буде військовим - старшокласником бачив, як у його рідний Сєвєродонецьк прийшла війна.

Поступив у 2015 році навчатися та успішно закінчив Харківську Національну академію Національної гвардії України. 

«Згадуючи ті емоції, що були у мене у 2014-му я пам’ятаю, що саме тоді я й вирішив бути військовим. Нас усіх якось торкнулася війна, але людей, які бачили її на свої очі чіпляє найбільше. Захищати країну для нас – це не просто слова», – в одному з інтерв'ю у 2019 році ]]>розповів]]> тоді ще лейтенант Пруглов.

З початку повномасштабного російського військового вторгнення звільняє Україну від загарбників. 

"Групи під його командуванням успішно штурмували позиції російського окупанта, знищували його техніку та солдатів, звільнили полонених нацгвардійців та сприяли виведенню українських військових з оточення", — ]]>повідомляють]]> в теруправлінні НГУ.

Під керівництвом капітана Пруглова, групи українських військових успішно здійснювали штурми та проривали ворожі позиції, знищували техніку та визволяли полонених. Його відвага та відданість стали вирішальними під час складних бойових дій у місті Рубіжне, де під позивним "Земляк" він командував взводом у Рубіжанському батальйоні. Під час штурму ворожих позицій в районі Ліньово, Артур Пруглов виявив велику тактичну майстерність, зберігаючи життя своїм бойовим товаришам.

Також в НГУ розповіли, що Артур Пруглов брав участь у боях під Кремінною. 30 грудня 2023 року отримав медаль «За військову службу Україні».

Щиро вітаємо нашого відважного земляка Артура Пруглова з найвищою державною відзнакою! 

Слава Україні! Героям слава!

 

Світлини з відкритих джерел.

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)