Ви тут:

Окупований росіянами Сєвєродонецьк - існування місцевих набирає все більших апокаліптичних форм

17-12-2023
Категорія: 

Більше півтора року Сєвєродонецьк знаходиться під російською окупацією. За цей час загарбники не лише позбавили мирних мешканців усіх благ цивілізації, а й масово грабують.

У тимчасово окупованому російськими загарбниками Сєвєродонецьку принесений ними "русский мир" набирає все більших апокаліптичних форм.

Так, в розбомбленому рашистами та обваленому будинку на вул. Енергетиків 3, мешкає одна людина. Відомо, що навіть "буржуйку" собі там облаштував.

Незважаючи на те, що з моменту обвалу минув майже рік, окупантсько-калоборантська "влада" не вжила жодних заходів для ліквідації наслідків, не кажучи вже про демонтаж чи відновлення житла.

Схожий випадок і на вул. Вілєсова, 43. "У сильно пошкодженому через обстріл російських окупантів будинки по вулиці Велєсова, 43 продовжують жити люди. Нещодавно там обвалився перший під'їзд", - повідомляють у соцмережах.

Вже середина грудня, а в Сєвєродонецьку лише близько 10% населення мають тепло від модульних котелень, всі інші - самостійно шукають варіанти обігріву...

Загарбники не тільки не займаються ліквідацією наслідків своїх злочинів, а й не надають належної допомоги постраждалим, змушених проживати у таких небезпечних антилюдських умовах. Ця ситуація підкреслює не лише зруйновану інфраструктуру регіону, а й відсутність будь-якої зацікавленості у житті та добробуті людей на окупованих територіях.

У Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінній, де вже скоро рік як рашисти відключили мобільний зв’язок, на всі ці три населені пункти загарбники встановили лише вісім таксофонів. Зателефонувати з них можна тільки на міські номери та номери екстрених служб, за межі окупованих міст - зась! А до повномасштабного російського вторгнення населення цих міст мало якісний мобільний зв'язок та інтернет.

Центральний універмаг, як і переважна частина торгівельних центрів та магазинів, також спочатку розбомблений ворогом, потім розграбований місцевими мародерами, а пізніше - російськими загарбниками. За півтора роки окупації у ньому навіть сміття не прибрали.

Щоб отримати якісь кошти, мешканці окупованого Сєвєродонецька змушені відстоювати кількагодинні черги біля т.з. "банків". І це знущання відбувається зимою на вулиці, зачасти при мінусовій температурі. 

 

Світлини та скрини з відкритих джерел.





Рейтинг: 
Голосов пока нет