Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 06.12.2023

06-12-2023
Категорія: 

Звільнені села забезпечуються потужними генераторами, в «лнр» не працюють понад дві тисячі ліфтів, між Сєвєродонецьком та селами навколо відсутнє транспортне сполучення – до міста люди ходять пішки.

«Робимо все можливе, аби люди, що залишаються у деокупованих селах, були підготовлені до холодів. Зокрема, завозимо до прифронтових населених пунктів потужні генератори. Так, учора чергову партію таких пристроїв доставили до Невського», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Ворог знов активізувався на напрямках, де атакував великими силами восени. Вдарив із двох боків – в районі Новоселівського та в Білогорівці, де декілька разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

Штурмували росіяни і Серебрянське лісництво – там бої відбуваються практично щодня.

Авіація противника застосовувалася у Стельмахівці та Білогорівці.

Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили Невське та Білогорівка.

Так званий «уряд лнр» затвердив програму заміни ліфтів до 2030 року. Загалом на окупованій Луганщині заявлено про несправність 2122 ліфтів, що складає 51,5% від загальної кількості. Переважна більшість – на захопленій у 2014 році території, де росія протягом дев’яти років тільки обіцяє все зробити.

У тому числі і по цій програмі. Бо упродовж наступного року в планах замінити лише 105 підйомників, тобто менше 5 % від зламаних на сьогодні. Очікували на ремонт чи заміну майже 10 років – багато хто не дочекається взагалі.

Як і регулярного транспортного сполучення між Сєвєродонецьком і навколишніми селами. Дістатися тих, які розташовані на напрямках, що ведуть до сусідніх міст, ще можливо. Якщо в інших бік – ні. За цими напрямками окупаційна адміністрація за півтора роки маршруток не передбачила. Зв’язок відсутній, тому у екстреному випадку не викликаєш і таксі.

Але деяким людям потрібно добиратися до міста щодня. Вихід один – лише пішки. «руський мир» не приїхав – він прийшов.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02csHH492Nknv54Ge5Fdvy8it6L3k...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет