Ви тут:

Олександр Стрюк: Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС займають особливе місце серед Захисників України

14-12-2023
Категорія: 

Сьогодні, 14 грудня, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Саме в цей день, у 1986 році, було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС та завершено перший етап ліквідації наслідків найбільшої у світі техногенної аварії. Всього за сім місяців ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, яка сталася 26 квітня 1986 року, спроектували і побудували об'єкт, аналогів якому немає у світі.

Минуло багато років після найстрашнішої в людській історії техногенної катастрофи, а в наших серцях і досі звучить відлуння тих трагічних подій... 

Весь Світ донині пам’ятає, наскільки загрозливим може бути необережне використання "мирного атому". Але, на жаль, сьогодні загроза ядерної катастрофи знову нависла над Україною та Світом. Сучасна російська влада, яка здійснила повномасштабне військове вторгнення по загарбанню та знищенню України, не лише погрожує застосуванням ядерної зброї, а ще й порушує правила безпечного поводження на окупованій її терористичною армією Запорізькій атомній електростанції. Ці нелюди цьогоріч вже влаштували страшну техногенну катастрофу - знищили греблю Каховської гідроелектростанції. Та росіянам цього замало. Вони замінували ЗАЕС та шантажують її підривом Україну та Світ.

Тому, ми разом з усіма цивілізованими країнами повинні прикласти всіх зусиль, щоб радіаційні катастрофи-злочини ніколи не повторювалися, а російські загарбники-терористи негайно залишили всі окуповані ними території України.

Наш обов'язок сьогодні – звільняти Україну від рашистів та ніколи не забувати про Героїв, які захищали та захищають Україну. І пам'ятати, що учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС займають особливе місце серед Захисників України. 

Вічна пам'ять всім Героям, яких вже немає серед нас. Їх подвиг − безсмертний!

Низький уклін вам, ліквідатори, за врятовані життя. Миру вам і вашим родинам, міцного здоров’я, добробуту, спокою та довгих років життя!

Слава Україні! Героям слава!

 

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Олександр СТРЮК

 

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (2 оценок)