Ви тут:

Олександр Стрюк: Сєвєродонецька МВА розробила проєкт Програми комплексного відновлення території Сєвєродонецької МТГ

03-01-2024
Категорія: 

Розпорядженням начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації від 15.12.2023р. № 874ВА затверджено проєкт Програми комплексного відновлення території Сєвєродонецької міської територіальної громади.

«Ця Програма не лише про відновлення будівель та доріг, але й про переосмислення їхніх функцій в сучасному світі. Ми робимо наголос на інноваційні рішення, які зроблять наше місто та нашу громаду більш екологічними, ефективними та зручними для життя. Від розвитку сталої енергетики до створення сучасних центрів освіти, науки, культури та спорту. Ми прагнемо глибокого перетворення нашої громади. Для її відновлення необхідно розробити відповідні заходи.

Агресія РФ проти України наклала свій жахливий відбиток на місті Сєвєродонецьк, залишивши руйнування та згарища, понівечені пам’ятки архітектури та безлюдні вулиці. Зараз ми розкидані по світу, але Сєвєродонецька громада має сильне серце, і коли територія буде деокупована, дякуючи нашим героїчним Захисникам і Захисницям, ми будемо прагнути відновити наше місто та громаду. Для цього Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією було розроблено та затверджено проєкт Програми комплексного відновлення території Сєвєродонецької міської територіальної громади, яка допоможе громаді як забезпечувати ефективну відбудову, так і залучати кошти на реалізацію проєктів відновлення», - наголошує начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

Програма відновлення розроблена з метою ліквідації негативних наслідків, отриманих в результаті збройної агресії РФ проти України,  відновлення життєдіяльності громади, відбудови зруйнованих та/або пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури, соціальної інфраструктури, об’єктів житлового та громадського призначення, повернення в регіон внутрішньо переміщених осіб та біженців, створення сприятливих умов для діяльності всіх суб'єктів господарювання заради досягнення сталого розвитку, покращення рівня життя населення в згуртованій, розумній, конкурентоспроможній і демократичній громаді, орієнтованій на людину та її потреби.

Документ розроблено Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією Сєвєродонецького району Луганської області, а саме  комунальним підприємством «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» у тісній співпраці з структурними підрозділами Сєвєродонецької МВА, Асоціацією міст України, Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля, громадською організацією «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець»» та Асоціацією об'єднань співвласників багатоквартирних будинків «Фаворит», мешканцями Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Для впровадження Програми комплексного відновлення території Сєвєродонецької міської територіальної громади після деокупації її території та завершення бойових дій розпорядженням керівника Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації від 08.12.2022р. № 08-05ВС було створено робочу групу із здійснення підготовчих заходів щодо розроблення проєкту цієї Програми.

Під час розробки Програми з лютого по квітень 2023 року здійснювалось опитування мешканців Сєвєродонецької міської територіальної громади  щодо відновлення території громади після деокупації. Опитування проводилось шляхом анкетування з використанням google-форми. В опитуванні взяв участь 801 респондент. Пропозиції, які надійшли від мешканців громади, будуть враховані при впровадженні Програми.

В Програмі представлено перелік проєктів місцевого розвитку Сєвєродонецької міської територіальної громади. З затвердженим проєктом Програми комплексного відновлення території Сєвєродонецької міської територіальної громади можна ознайомитись за посиланнямhttps://sed-rada.gov.ua/rozporyadzhennya-nachalnika-sievierodoneckoyi-mv...

 

За даними комунального підприємства «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку»





Рейтинг: 
4
Средняя: 4 (2 оценок)