Ви тут:

Мінсоцполітики розпочинає експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості

19-12-2023
Категорія: 

Міністерство соціальної політики України розпочинає експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості на виконання ]]>постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.2023 року №1049]]>. Послуга передбачає системне надання психосоціальної підтримки людині або сім’ї, які цього потребують: починаючи від фахової оцінки їхніх потреб і завершуючи допомогою в реалізації плану такої підтримки.

Участь у цьому проекті можуть взяти громади з усієї України: для цього їм треба виділити придатне для використання приміщення, яке може бути у власності громади або приватної чи державної форми власності і відповідати нормам безбар’єрності або не потребувати значних вкладень у її забезпечення, та подати заявку до Мінсоцполітики у 8-денний термін після відповідного оголошення на офіційному веб-сайті міністерства.

Надання цієї комплексної соцпослуги за рахунок бюджетних коштів здійснюватимуть надавачі соціальних послуг, обрані за результатами конкурсу від Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. За рахунок власних коштів надавача чи благодійних коштів відповідні надавачі соціальних послуг можуть брати участь у проєкті поза конкурсом.

Пілотний проєкт із формування життєстійкості заплановано реалізовувати до 31 грудня 2024 року, громади можуть подаватись на участь протягом цього часу. 

Детальніше про послугу та умови участі можна дізнатись, переглянувши онлайн-вебінар: ]]>https://youtu.be/GZNnbmcShn4?si=roGxJ5n8fzkwnXzA]]>.

]]>https://www.msp.gov.ua/timeline/Formuvannya-zhittestiykosti-.html]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет