Ви тут:

«Головний результат, на який ми працювали у 2023 році та будемо націлені у наступному – це наша Перемога», - Артем Лисогор провів підсумкову пресконференцію

28-12-2023
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини Артем Лисогор підбив підсумки роботи облдержадміністрації у 2023 році та визначив пріоритети на прийдешній рік.]]>

«Головним результатом, на який ми усі працювали у минулому році та будемо націлені у наступному – це наша Перемога та деокупація Луганщини», - заявив Артем Лисогор, відкриваючи підсумкову прес-конференцію, та додав, що основні напрями роботи залишаться незмінними.

Зокрема, це - підготовка до деокупації територій та відновлення влади після звільнення Луганщини. Насамперед, формування регіонального матеріального резерву (він становить майже 27,6 млн грн)  та матрезервів громад області (складають 232,0 млн грн), а також допомога ЗСУ, на що з обласного бюджету витрачено понад 458,0 млн грн.

Окремо Артем Лисогор наголосив на підтримці переселенців з Луганщини. В тому числі, розвиток послуг, які надаються на базі гуманітарних хабів. Наразі через 36 хабів у 20 регіонах країни підтримку отримують 150 тисяч ВПО. Крім того, облдержадміністрація активно працює над забезпеченням луганчан тимчасовим житлом та допомогою у їх працевлаштуванні.

У 2024 році буде продовжена активна  підтримка діяльності релокованих медичних та освітніх закладів, збереження їх кадрового потенціалу для повернення на Луганщину.

Проте основним пріоритетом залишається створення умов для економічного відновлення та розвитку Луганської області: забезпечення сталого розвитку суб’єктів малого і середнього підприємництва та презентація інвестиційного потенціалу Луганської області, залучення зовнішнього фінансування на відновлення регіону.

Докладно зі звітом голови Луганської облдержадміністрації можна ознайомитись ]]>за посиланням.]]>

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/golovniy_rezultat_na_yakiy_mi_pracyuv...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет