Ви тут:

Артем Лисогор: пропозиції Луганської ОВА враховані – Уряд розширив можливості ВПО щодо отримання тимчасового житла

09-01-2024
Категорія: 

«Наші пропозиції з цього приводу розглянуті і прийняті Кабміном, завдяки чому удосконалено відповідний Порядок формування фондів житла, – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Зазначені зміни були напрацьовані Координаційним штабом з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб при Луганській ОВА у співробітництві з Мінреінтеграції».

Тож, відтепер Перелік пріоритетності надання тимчасового житла ВПО доповнено новими категоріями.

Це – сім’ї військовослужбовців з-поміж внутрішньо переміщених осіб; переселенці, які повторно перемістилися через збройну агресію рф; а також ВПО, житло яких було зруйноване.

Також розширено можливості фінансування органами місцевого самоврядування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, поза межами їхньої юрисдикції.

«Тобто органи влади громад, з яких перемістилися ВПО, братимуть участь у розподілі житлового фонду у приймаючих громадах, – додав Артем Лисогор. – А ще переселенці можуть стати на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду на момент їхнього звернення. Дякую Мінреінтеграції за підтримку важливого для Луганщини рішення».

Вищезазначені зміни внесені до постанови Уряду від 29.04.2022 № 495, яка регламентує Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/artem_lisogor_propoziciyi_luganskoyi_...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет