Ви тут:

Житло для ВПО, 2,5 тисячі ноутбуків для освітніх потреб та допомога ЗСУ – Артем Лисогор розповів про головні події тижня, що минає

17-02-2024
Категорія: 

«Зроблений надважливий крок у вирішенні проблеми житла для ВПО з Луганщини. Підписав Меморандум про співпрацю щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни, з Мінреінтеграції, Міжнародною організацією з міграції та Львівською ОДА», - про це повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час підсумкового щотижневого брифінгу.

Оселі луганчани зможуть отримати на умовах доступної довгострокової оренди – це наразі оптимальний варіант і для людей, і для держави.

Артем Лисогор повідомив, що проектом міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей, що дозволить забезпечити квартирами приблизно 6000 людей. Зокрема й мешканців Луганської області.

Аналогічний меморандум укладений між Сєвєродонецькою МВА, Мінреінтеграції, МОМ та Дрогобицькою міською радою.

Голова облдержадміністрації також розповів, що цього тижня за підтримки МОН від UNESCO отримано більше 2,5 тисяч ноутбуків для потреб освітніх закладів області. Він подякував Міністерству освіти та міжнародним партнерам за конструктивну співпрацю та зазначив, що, наразі, потреба у гаджетах для дистанційного навчання майже закрита.

На особистому контролі Артем Лисогор тримає питання організації літнього оздоровлення дітей-переселенців. Він акцентував, що у минулому році було оздоровлено понад чотири тисячі маленьких луганчан. Цьогоріч має бути не менше.

А також поінформував про оптимізацію мережі закладів освіти області, насамперед, фахової передвищої, метою якої є підвищення якості підготовки майбутніх фахівців. Проблемні аспекти процесу було розглянуто на засіданні колегії Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

За дорученням начальника Луганської ОВА тривають перевірки роботи координаційних центрів підтримки цивільного населення. Із роботою гумхабів на Житомирщині, Тернопільщині, Рівненщині, Львівщині та Вінниччині ознайомився його перший заступник Олексій Смирнов. Заступниця голови ОДА

Наталія Романенко відвідала Сумщину, Харківщину, Полтавщину та Черкащину.

Вони також заслухали звіти керівників громад, які опікуються роботою хабів для ВПО, та обговорили проблемні питання соціалізації переселенців у приймаючих громадах. Отримані дані будуть враховані у роботі органів влади області та громад Луганщини, які безпосередньо працюють над покращенням умов надання послуг ВПО.

В рамках робочої поїздки Олексій Смирнов також відвідав розташування 111-ї окремої бригади територіальної оборони України, де обговорив із командиром – полковником Сергієм Мамченком – першочергові потреби підрозділу та вручив нагороди бійцям.

«Нашим тероборонівцям потрібний медично-евакуаційний автомобіль. Працюємо над запитом: життя захисників – це головне», – зазначив Артем Лисогор.

За його словами, посилюється допомога підрозділам ЗСУ від громад Луганщини. Біловодська СВА відзвітувала про виділення минулого року майже дев’яти мільйонів гривень на потреби Захисників України.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/zhitlo_dlya_vpo_25_tisyachi_noutbukiv...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет