Ви тут:

Законність усіх закупівель громад контролюється робочою групою «Прозорість і підзвітність», - Артем Лисогор на підсумковій прес-конференції

29-12-2023
Категорія: 

Відповідаючи на запитання журналістів щодо критики в бік влади стосовно закупівель техніки, очільник Луганщини Артем Лисогор ще раз наголосив, що громади закуповують спецтехніку, яка буде першочергово необхідна для відновлення територій після деокупації, а також допомоги ЗСУ.

«Наразі на створення регіонального матеріального резерву виділено майже 27,6 млн грн, матрезервів громад області - 232,0 млн грн. На потреби Збройних Сил спрямовано понад 458,0 млн грн. Немає на теперішній час повного розуміння наскільки пошкоджена наша інфраструктура, наскільки знищена. Але готуємося працювати з нуля», - наголосив він.

Артем Лисогор повідомив, що наразі до переліку матрезерву входять понад понад 270 найменувань технічних та інших засобів: генератори, будівельні матеріали, електроінструменти, а також різне речове майно, яке дозволить вжити перших заходів.

Крім того, підкреслив голова облдержадміністрації, постійно йде підтримка від міжнародних організацій. Зокрема, від ПРООН отримали вантажно-пасажирські автомобілі для перевірки пошкодження інфраструктури. Від інших міжнародних організацій – важку техніку, в тому числі трактори та бульдозери.

Міста-партнери з Європи надали карети «швидкої» допомоги, надсилають гуманітарну допомогу, комп'ютерну техніку, меблі тощо.

Щодо попередження зловживань під час державних закупівель начальник Луганської ОВА повідомив, що усі оголошені торги моніторить та аналізує робоча група «Прозорість та підзвітність», створена при облдержадміністрації в рамках відповідного проекту Президента України.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/zakonnist_usih_zakupivel_gromad_kontr...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет