Ви тут:

З часу повномасштабного вторгнення рашисти пошкодили 1518 об’єктів медзакладів та 195 - повністю зруйнували. Інформацію щодо Луганської області наразі отримати у повному обсязі неможливо.

23-01-2024
Категорія: 

Майже два роки триває повномасштабна війна, розвʼязана росією проти України. Ворог продовжує цілеспрямовано обстрілювати та руйнувати українські медзаклади, зокрема лікарні, амбулаторії, пологові, клініки тощо.

За цей час російська армія пошкодила 1 518 об’єктів медзакладів та ще 195 — зруйнувала вщент. Зазначимо, що внаслідок обстрілів та бомбардувань найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Херсонщини та Запоріжжя. Інформацію щодо Луганської області наразі отримати у повному обсязі неможливо.

Також станом на кінець січня 2024 року російська армія пошкодила 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищила 258 автомобілів та захопила 125 «швидких».

Забезпечення українців якісними медичними послугами — один із пріоритетів для держави, тому МОЗ України разом із партнерами продовжує працювати над відновленням української медичної інфраструктури.

Частину медзакладів вже вдалося відновити: 480 обʼєктів медзакладів відновлені повністю та ще 372 — відновлені частково.

Переважно це лікарні на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень (вибиття вікон, пошкодження покрівлі, фасаду тощо). Найбільше відновлено медзакладів — на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.

 

За інформацією: ]]>Міністерство охорони здоров'я України]]> - ]]>https://moz.gov.ua/article/news/za-majzhe-dva-roki-povnomasshtabnoi-vijn...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет