Ви тут:

Військовослужбовці Луганського прикордонного загону бригади Гвардії наступу «ПОМСТА» відбили ворожий штурм та взяли у полон трьох російських найманців

01-02-2024
Категорія: 

]]>3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса]]>]]>: Трьох російських найманців взяли у полон військовослужбовці Луганського прикордонного загону бригади Гвардії наступу «ПОМСТА».]]>

Одразу двоє здалися у полон під час невдалого штурму наших позиції на Луганщині. Це мобілізований рядовий родом з Рязані та контрактник командир відділення з Пскова.

Після того, як прикордонники відкрили вогонь по противнику частина ворожого відділення відступила, але двоє військовослужбовців виявили бажання здатися в полон.

Захисник на псевдо «Удав» розповідає: «Їх було десь 7-8 осіб. Здався один, сказав, що є друг, який теж хоче здатися, і він теж вийшов через певний час. Надали їм мінімальну медичну допомогу, дали води, отримали інформацію по сектору, вивели та передали далі. А четверо десь там поки що «крутяться». Вони не потрібні своїм, тож назад не можуть йти, а вперед на штурм також не підуть. Їжі нема, і рано чи пізно, вони або замерзнуть, або самі здадуться в полон».

Ще один росіянин потрапив у полон на Донеччині шукаючи безпечні позиції для укриття. Це рядовий з міста Грозний, Чеченської Республіки. На війну до України приїхав, щоб заробити грошей підписавши контракт на 1 рік кілька місяців тому.

Полонених окупантів передали співробітникам спецслужб для формування обмінного фонду та повернення з полону українських військовослужбовців.

 

За інформацією: ]]>https://www.facebook.com/luhanskdpsu/posts/pfbid02qEiQL6rTBiw4XVhuCjoRLR...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет