Ви тут:

Ученицю Гімназії №15 м.Сєвєродонецька Діану Лєбєдь відзначено Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді

30-03-2024
Категорія: 

28-29 березня 2024 року в режимі онлайн відбулася ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». ЇЇ засновником є Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації за підтримки та сприяння Міністерства освіти і науки України та Національної спілки краєзнавців України.

Головним завданням проведення конференції є здобуття її учасниками знань про історичні події і факти життя політичних, військових, духовних діячів державотворення на землях сучасної України та формування юними українцями аргументів-відповідей опонентам Української державності на сучасному етапі її розвитку.

28 березня 2024 року відбулося урочисте відкриття та пленарне засідання онлайн-конференції. На ньому Луганську обласну малу академію наук учнівської молоді у секції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями» представила Лєбєдь Діана, вихованка секції «Історія України», учениця 9 класу Гімназії № 15 м. Сєвєродонецька Луганської області з темою доповіді «С. Локтюшев та становлення археологічної науки на Луганщині». Науковий керівник Олександр Набока, керівник секції «Історія України» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Лєбєдь Діана, як учасник конференції, нагороджена грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та збіркою тез.

Вітаємо Діану і бажаємо юній краєзнавиці Луганщини цікавих досліджень рідного краю та вдалих виступів у наступних конференціях!

 

За інформацією: ]]>Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації]]> - ]]>https://www.facebook.com/osvitaloda/posts/pfbid0QbWr7D1V3wQJWRB1tnwXp6r6...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)