Ви тут:

Сєвєродонецький «Інклюзивно-ресурсний центр»: напрямки діяльності щодо реалізації прав дітей з особливими потребами

18-01-2024
Категорія: 

]]>Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Сєвєродонецької міської ради продовжує роботу у 2024 році дистанційно.]]>

Основною послугою закладу є проведення комплексної оцінки розвитку дитини. Це дозволяє визначити потенційні можливості та освітні потреби дитини. За результатами комплексної оцінки фахівці (консультанти) центру складають висновок, який є підставою для відкриття інклюзивного або спеціального класу (групи) в ЗЗСО чи ЗДО. У цьому висновку міститься загальна оцінка окремих компонентів розвитку – фізичного, мовленнєвого, інтелектуального, емоційно-вольової сфери, учбової діяльності. За цими параметрами оцінюються здібності, компетенції дитини на даний момент. У висновку прописуються рекомендації учасникам освітнього процесу: що треба робити вчителю, дефектологу, логопеду, психологу, батькам, щоб дитина успішно інтегрувалася в соціум. Інклюзивно-ресурсний центр також надає корекційно-розвиткові послуги. Ці заняття організуються за попереднім записом.

Ще один напрям роботи КУ «ІРЦ» Сєвєродонецької міської ради – консультаційна підтримка педагогічних працівників. Представники дитячих садочків, шкіл можуть залучати фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсного центру до складу команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП, а також звертатися за професійними рекомендаціями. Наприклад, щодо того, як встановити контакт з дитиною з особливим освітніми потребами, як скорегувати її небажану поведінку, як мотивувати її до навчання та інше.

Також фахівці (консультанти) Інклюзивно-ресурсного центру надають психологічну допомогу батькам дітей з ООП, надають інформаційну підтримку щодо закладів, у яких дитина може продовжувати навчання та отримувати інші додаткові послуги.

У центрі працюють:

Практичний психолог – Наталія Медведєва

Вчитель-дефектолог – Юлія Ярощук

Вчитель-дефектолог – Наталія Рєзнікова

Вчитель-логопед – Наталія Сарапова

За Додатковою інформацією звертатись за телефоном: +380952511904.

Чи офіційний e-mail: natalya [dot] medvedeva [dot] 82atukr [dot] net

 

За інформацією: ]]>https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0AYYpiUBzSP8WipFX...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет