Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 01.12.2023

01-12-2023
Категорія: 

До деокупованих сіл доставили речі першої необхідності, у Лисичанську працівникам водоканалу з весни не платять гроші, ціни на продукти в Рубіжному в три рази вищі.

«У звільнених Невському, Макіївці, Греківці та Новолюбівці вчора людям роздали допомогу, надану Міжнародною організацією з міграції. Жителі громади одержали матраци, ковдри, постіль, стільці, спальні мішки, ліхтарі з зарядкою на сонячних батареях, свічки. Вони вирішили спробувати пережити зиму вдома, тож забезпечуємо цих луганчан всім необхідним», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

30 листопада росіяни намагалися штурмувати в напрямку Стельмахівки та у Серебрянському лісі. Українські захисники відбили ці спроби ворога.

По Невському та Білогорівці противник поцілив з мінометів та артилерії.

Лисичани в окупації вже скаржилися, що їм пропонують працювати у сфері ЖКГ безоплатно. Зокрема, брати участь у відновленні системи опалення.

Втім, хто влаштувався на такі роботи півтора роки чи рік тому, перебувають в аналогічній ситуації. Якщо до весни їм надходили хоч якісь кошти, то після цього – суцільні обіцянки.

Системи життєзабезпечення продовжують функціонувати в окремих районах міста, де оселилися колаборанти та військові рф. Їх поточний стан справ влаштовує.

Як і ціни на продукти харчування. До прикладу, в Рубіжному, через обмежений доступ до міста, вони втричі вищі, ніж в населених пунктах так званої «лнр», розташованих подалі від лінії фронту. За можливості, люди їздять скуплятися до сусідніх міст. Там теж дорого, але не настільки.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02GCv5Vcqgt9DK3MqArsfWF7VgeAY...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет