Ви тут:

Привітання Олександра Стрюка з Днем Соборності України

22-01-2024
Категорія: 

Шановні співвітчизники!

Щиро вітаю вас з Днем Соборності України!

105 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані Києва було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою. Так була реалізована споконвічна українська мрія про єдність, свободу і незалежність України. Возз’єднання українських земель навіки увійшло в історію України всенародним національним святом – Днем Соборності України.

Саме ці події сформували підґрунтя для відродження у 1991 році незалежної, соборної і демократичної України.

Але в 2014 році  російські імперці задіяли проти України гібридну війну та захопили АР Крим, а також окремі райони Донецької і Луганської областей.

А 24 лютого 2022 року рашисти розпочали повномасштабне військове вторгнення в Україну та геноцид нашого народу.

Та ми не здалися, вистояли та звільнили більшість захоплених ворогом територій. Адже саме єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших славних предків. І тільки разом ми збережемо незалежність.

СОБОРНІСТЬ сьогодні - це СПІЛЬНА ОБОРОНА УКРАЇНИ та безумовна деокупація всіх наших територій, захоплених ворогом. Як зазначив Президент України Володимир Зеленський: "НАША ЄДНІСТЬ - НАША ЗБРОЯ!"

Борючись із російськими окупантами, ми виборюємо не тільки свою незалежність, а й стоїмо щитом для миру на планеті.

Зараз уся міжнародна спільнота бачить, що українці єдині у спільному прагненні жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє. Більше того – українці єдині у всьому світі, а демократичний світ – єдиний з Україною та повинен цілковито нас підтримати.

Вірю, що територіальна цілісність України, яку сьогодні відвойовують у боротьбі з російськими загарбниками наші Захисники і Захисниці, обов'язково буде відновлена.

Бажаю всім нам ПЕРЕМОГИ і МИРУ, міцного здоров’я, щастя, добра та впевненості у кращому майбутньому.

Слава Україні! Героям слава!

 

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації

Олександр СТРЮК

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (3 оценок)