Ви тут:

Перевірка гуманітарних хабів Луганщини та відновлення роботи спеціалізованої служби для надання допомоги постраждалим від домашнього насильства

16-01-2024
Категорія: 

]]>Відбулася апаратна нарада зі структурними підрозділами та представниками територій.]]>

На порядку денному розглянуто низку питань. Зокрема, голова обласної державної –начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор заслухав звіти профільних заступників по роботі за 2023 рік. Також обговорені проблемні питання.

Буде організована перевірка заступниками голови облдержадміністрації роботи гуманітарних хабів Луганщини. Адже були виявлені випадки, коли перелік послуг, які мають надаватися, не відповідає дійсності.

Наразі наші хаби надають послуги за 12 напрямами та виконують близько 65 функцій. Втім, планується розширення послуг, аби комплексно надавати всебічну підтримку нашим внутрішньо переміщеним громадянам: від забезпечення гуманітарною допомогою – до юридичного супроводу та культурного дозвілля.

«Хочеться відзначити роботу тих громад та гуманітарних хабів, які змогли «вирости» із пунктів видачі гуманітарки в багатофункціональні центри підтримки наших громадян. Серед тих хабів, які я відвідав, дійсно є ті, де акумульовані всі необхідні послуги – працюють з дітьми, видають медичні препарати, приймають лікарі тощо. Але є, на жаль, і інша ситуація – коли зазначається одне, а на місці ми бачимо зовсім інше. Так не має бути. Робота усіх наших хабів має бути повноцінною. Звісно, є нюанси, не всі громади на сьогодні можуть розгорнути таку широку діяльність, але це також і питання комунікації. Спілкуйтеся із представниками приймаючих громад, залучайте підтримку міжнародних партнерів. Наголошую - ця робота має тривати», - зазначив Артем Лисогор.

Наразі 11 громад області не розгорнули діяльність гуманітарних хабів. Втім, вони будуть залучені до роботи на вже існуючих, а також долучатимуться територіально до тих хабів, відкриття яких планується.

Зокрема, мова йде про створення хабу для луганчан на Донеччині. З такою ініціативою виступили волонтери і знайшли підтримку від очільника Луганщини Артема Лисогора.

Також, за результатами наради доручено відновити роботу спеціалізованої служби для надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми.

У 2023 році на регіональну «гарячу лінію» з питань запобігання та протидії домашньому і гендерному насильству по допомогу звернулися 658 осіб. Їм надали кваліфіковану психологічну допомогу.

Крім цього, обговорювали роботу громад в розрізі співпраці з міжнародними партнерами, питання пакетування закладів охорони здоров’я Луганщини та накопичення матеріально-технічного потенціалу.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/perevirka_gumanitarnih_habiv_luganshc...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет