Ви тут:

"Нам є за що боротися, бо там живуть такі ж українці": Аріф Багіров про спротив у Сєвєродонецьку

30-01-2024
Категорія: 

]]>Трибун: Історія спротиву на окупованих територіях почалася в 2014 році під час захоплення росіянами частини Луганської та Донецької областей.  Про мотивацію та про те, чи є сенс продовжувати спротив зараз, розповів краєзнавець та активіст із Сєвєродонецька Аріф Багіров під час форуму в Києві "Луганщина – Україна".]]>

"Сенс продовжувати спротив, звичайно ж, є. По-перше, це дуже підтримує інших людей, які навіть не беруть участь у цих акціях. У 2014 року, здавалося б, ми просто зафарбували жовто-блакитними сердечками якусь частину Сєвєродонецька. Начебто шкоди нікому не завдали, але купа людей зрозуміли, що вони не одні, що є люди, які думають так само, як вони", – розповів Аріф.

Люди потім говорили: ви не уявляєте, наскільки нас тоді це надихало. Коли здається, що всі навколо налаштовані проти України, але при цьому ти виходиш на вулицю і дивишся на ці наклейки проукраїнські. В такі моменти розумієш, що ти не один.

Також, за словами сєвєродончанина, це показувало решті України, що в Луганській області не лише проросійськи налаштовані люди. І дуже важливо було показувати як тоді, так і зараз, що нам є за що боротися.

Нам є за що боротися. Там такі ж українці. Тобто, якщо там справді всі ватники та всі зрадники, то сенс тоді воювати? Однозначно – проукраїнські акції потрібні.

 

Джерело: Трибун - ]]>https://tribun.com.ua/uk/108360-nam-e-za-scho-borotisja-bo-tam-zhivut-ta...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет