Ви тут:

Брифінг начальника Луганської ОВА Артема Лисогора: Молодь Луганщини готується до змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

08-01-2024
Категорія: 

Президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою на підтримку учнівського та студентського спорту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

«Луганщина долучилась до його популяризації серед дітей і молоді, щоб сформувати команди та, коли дозволить безпекова ситуація, включитись у змагання», – каже начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Наразі освітній процес за дистанційною формою здійснюють 85 закладів загальної середньої освіти Луганщини, в яких навчаються майже 23,5 тисячі дітей.

У співпраці із Луганським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у першому півріччі в рамках Всеукраїнських спортивно-масових заходів серед здобувачів освіти «Пліч-о-пліч» проведено 131 обласний та 80 внутрішніх заходів, участь у яких взяли понад 4800 учнів та студентів, 750 вчителів і викладачів регіону.

У навчальних закладах поступово впроваджуються варіативні модулі за програмою «Cool Games» щодо популяризації шахів, баскетболу та баскетболу 3х3.

В рамках Всеукраїнських «Шкільних ігор» в області стартувала «Учнівська ліга Луганщини», в програмі якої змагання на виконання фізичних вправ учнями з 1 по 11 класи відбуваються у режимі онлайн.

«Такі змагання будемо проводити й серед учнів закладів професійної освіти та студентів закладів фахової передвищої освіти на початку наступного року в рамках загальнонаціонального заходу «Спортивні ігри», – зазначив Артем Лисогор. – Упевнений, що незабаром наша молодь гідно представить Луганщину у новому наймасштабнішому шкільному спортивному русі України».

 

 

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/molod_luganshchini_gotuietsya_do_zmag...]]>

 

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)