Ви тут:

Артем Лисогор: під час відвідування частин Національної гвардії зібрали запити щодо потреб фронту

30-03-2024
Категорія: 

]]>«Цього тижня продовжив займатися питаннями цивільно-військового співробітництва обласної влади та підрозділів Сил оборони України», –повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час підсумкового брифінгу.]]>

До Дня Національної гвардії України він особисто відвідав розташування 1-ї Президентської бригади, 18-ї Слов'янської бригади, а також 14-го окремого батальйону Національної гвардії України. 

«По завершенні привітань і вручення заслужених нагород заслухав від гвардійців потреби фронту. Обговорили строки – які питання можна вирішити більш швидко та ті, що потребують ретельного підходу. Реалізуємо кожен запит військових», – відзначив очільник Луганщини.

Президент України Володимир Зеленський нагородив нацгвардійця з Сєвєродонецька Артура Пруглова «Золотою зіркою» Героя України. 

«Луганщина пишається своїм воїном, що боронить нашу землю від окупанта. Громади області продовжують допомагати мобілізованим землякам. Так, цьогоріч понад 1,1 млн гривень допомоги виплачено захисникам України з Рубіжного, ще 53 жителі Старобільської громади, які стали на захист України, отримали одноразову матеріальну допомогу», – поінформував Артем Лисогор.

Триває системна робота громад з підтримки бойових підрозділів. Так, з місцевих бюджетів іде закупівля спецобладнання на вимогу загонів Сил оборони України. 

Зокрема, Сєвєродонецька громада передала вісім квадрокоптерів Mavic 3T з тепловізором для ефективної боротьби з ворогом вдень та вночі.

Луганщина є батьківщиною для сотень тисяч переселенців у різних куточках України та світу. Втім майже повна окупація території не стає на заваді дієвим людям, чиє серце болить за країну. Вони проводять збори коштів на потреби фронту, працюють заради нього, платять податки до бюджету. Гуманітарне розмінування є однією з наочних та дієвих форм допомогти Україні тут і зараз. 

Перша група демінерів з-поміж переселенців Луганщини проходить практичне навчання на полігоні The HALO Trust у Харківській області. Земляки будуть проводити гуманітарне розмінування територій, забруднених боєприпасами.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/artem_lisogor_pid_chas_vidviduvannya_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет