Ви тут:

Алгоритм проходження відеоідентифікації для пенсіонерів з-поміж ВПО задля отримання пенсійних виплат

08-01-2024
Категорія: 

Починаючи з 2004 року, в Україні діє норма щодо проходження фізичної ідентифікації отримувачів пенсій та соціальних виплат, яка здійснюється у відділеннях банку або сервісних центрах Пенсійного фонду України.

Враховуючи дію воєнного стану, фізичний візит до таких установ може бути ускладненим, тому наразі для пенсіонерів-переселенців, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, існує можливість пройти ідентифікацію за допомогою відеозв’язку до 31 березня 2024 року включно.

Запис на відеоідентифікацію доступний через вебпортал електронних послуг ПФУ: ]]>https://portal.pfu.gov.ua]]> або за телефонами Контакт-центру.

Відеоідентифікація здійснюється протягом 10 робочих днів з моменту подання заяви, але не пізніше ніж за 30 календарних днів. Працівник ПФУ зв'яжеться з вами для узгодження часу та способу проведення ідентифікації.

Крім того, для захисту інтересів малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, а також осіб з обмеженою дієздатністю, заяви можуть подавати визначені уповноважені особи: батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, опікуни чи піклувальники.

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)