ЗВІТ про  періодичне відстеження результативності Рішення виконкому Сєвєродонецької міської ради № 598 від 10.05.2019р.  «Про затвердження «Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення торгових

07-05-2024

ЗВІТ про  періодичне відстеження результативності

Рішення виконкому Сєвєродонецької міської ради № 598 від 10.05.2019р.  «Про затвердження «Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення торгових майданчиків, засобів пересувної мережі, атракціонів та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Сєвєродонецька»

07-05-2024

1. Вид та назва регуляторного акту:   Рішення виконкому Сєвєродонецької міської ради № 598 від 10.05.2019р.  «Про затвердження «Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення торгових майданчиків, засобів пересувної мережі, атракціонів та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Сєвєродонецька».

2. Назва виконавця заходів з відстеження:  

   Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військової адміністрації  Сєвєродонецького району Луганської області.

3. Цілі прийняття акту: 

     Порядок розроблено для врегулювання правовідносин, пов'язаних із  реалізацією права тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення торгових майданчиків,  засобів пересувної мережі, атракціонів та тимчасових споруд  для провадження підприємницької діяльності на території міста Сєвєродонецька  (далі - тимчасові об'єкти підприємницької та іншої діяльності).

  Основні цілі, на досягнення яких спрямований даний Порядок:

  • покращення благоустрою та збереження архітектурного вигляду міста;
  • ефективне використання ресурсів територіальної громади;
  • запровадження процедури надання в тимчасове користування окремих елементів благоустрою комунальної власності для розміщення торгових майданчиків, засобів пересувної мережі, атракціонів та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Сєвєродонецька;
  •  регулювання організаційно-правових відносин,  пов’язаних з оформленням договорів;
  •  запровадження порядку розрахунку плати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності;
  •  підвищення рівня довіри у відносинах між суб'єктами господарської діяльності та органами влади.

4. Тип відстеження:  Періодичне.

5. Методи одержання результатів відстеження:

      Для здійснення відстеження результативності регуляторного акта  використовується статистичний метод одержання результатів  відстеження.

6. Строк виконання заходів з відстеження:

     Протягом  березня- квітня 2024 р.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також засоби одержання даних:

  Аналіз результативності дії зазначеного проекту  регуляторного акту здійснюється за кількісними та якісними значеннями показників результативності акта, основними серед яких є:  

  • Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, щодо   яких поширюватиметься дія акта;
  • Скарги  від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань щодо  порушень, пов’язаних з  реалізацією тимчасового користування окремими елементами благоустрою.

 

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта: 

 

       Показники результативності дії регуляторного акту

 Березень-квітень 2024 року

1

 Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на    яких поширюватиметься дія акта, од. 

_

2

 Кількість документів, необхідних для виконання вимог регуляторного акту, од.

-

3

 Кількість випадків недотримання державними органами місцевого самоврядування, іншими суб’єктами, що впроваджують цей акт, його основних положень, од.

-

 

4.

 Кількість та сума штрафних санкцій, сплачених суб’єктами господарювання при невиконанні вимог регуляторного акту, од/грн.

-

          На даний час визначити кількісні та якісні значення показників результативності є неможливим оскільки Сєвєродонецька міська територіальна громада перебуває в тимчасовій окупації, відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велись) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією (наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 22 грудня 2022 року № 309 (із змінами відповідно Наказу 108 від 12 квітня 2024 року). 

 

9Оцінка результатів реалізації регуляторного акту

- На сьогодні неможливо об’єктивно відстежити результативність регуляторного акту через неможливість фактичного використання елементів  благоустрою комунальної власності через повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, проведення активних бойових дій на території Сєвєродонецької міської територіальної громади та тимчасову окупацію її території. 

 

 

 

Начальник Управління

житлово-комунального господарства

Сєвєродонецької міської ВА                                   Антон КОВАЛЕВСЬКИЙ



Правила використання матеріалів сайту