Держпродспоживслужба інформує щодо профілактики гострих кишкових інфекцій

01-12-2017

Щоб уберегтися від гострих кишкових інфекцій слід дотримуватись таких правил:

- мити руки перед приготуванням їжі, перед їдою, після кожного відвідування туалету;

- ретельно мити овочі і фрукти, які не піддаються термічній обробці, проточною питною водою при споживанні їх у сирому вигляді – обдавати кип’ятком;

- вживати тільки  переварену воду та молоко;

- мити та тримати в чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;

- для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади(ножі обробні дошки);

- дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не  залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на дві години);

- не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченим терміном споживання;

- не купувати продукти харчування у випадкових осіб або на  стихійних ринках;

- не  брати в дорогу продукти, які швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання);

- при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути проварена, для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води;

- не купатись в непроточних водоймах у місцях несанкціонованих пляжів, не заковтувати воду під час купання.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись за медичною допомогою

Самолікування небезпечне для здоров’я!

Тільки чітке дотримання всіх гігієнічних правил та  вимог дасть можливість уникнути зараження кишковими інфекціями.

 

Сєвєродонецьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.