ЗВІТ Про результати періодичного відстеження результативності регуляторного акту «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку»

28-01-2019

24.01.2019

        

Відстежувалась результативність регуляторного акту – рішення тридцятої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міської ради шостого скликання від 10.01.2012 № 1250 «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку».

Виконавець заходів з відстеження: відділ торгівлі та з захисту прав споживачів міськради.

Цілі прийняття регуляторного акту: забезпечення виконання вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» та встановлення фіксованих ставок єдиного податку. Удосконалення спрощеної системи оподаткування з урахуванням змін у законодавстві. Збільшення надходжень до бюджету від сплати єдиного податку.

Строк виконання заходів з відстеження: протягом грудня 2018р., січня 2019р.

Тип відстеження: періодичне.

Методи одержання результатів відстеження: міською радою був направлений лист до ДПІ у м. Сєвєродонецьку Головного управління ДФС у Луганській області про надання інформації щодо розміру надходжень коштів до місцевого бюджету, одержаних від сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями та кількості СПД, які працювали в умовах сплати єдиного податку у 2018 році.

На основі наданих міській раді податковою інспекцією інформації, були отримані наступні показники результативності вказаного регуляторного акту:

  1. Розмір надходжень коштів до місцевого бюджету, одержаних від сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями за 2018 рік – 45 990,5 тис. грн.
  2. Кількість СПД, які працювали на умовах сплати єдиного податку у 2018 році  3 650 осіб.

З затвердженням та введенням в дію регуляторного акту «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку», збільшилися надходження коштів до місцевого бюджету від сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями з 15 388,7 тис. грн. за 2015 рік до 45 990,5  тис. грн. 2018 рік. Кількість підприємців, які працювали на умовах сплати єдиного податку збільшилась з 2 337  осіб у 2015 році до 3 650 осіб у 2018 році.

Аналіз результатів проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акту «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку» свідчить про те, що з реалізацією регуляторного акту досягнуті визначені цілі, а саме: на 300% збільшився розмір фінансових надходжень до місцевого бюджету від сплати єдиного податку та зросла кількість  СПД, які працювали на умовах сплати єдиного податку на 156 %.

 

Перший заступник міського голови                                   О.Ю. Кузьмінов